Een bevalling is een gebeurtenis waarbij een goede voorbereiding meer rust kan geven. Naast het volgen van een zwangerschapscursus kan het helpen om na te denken over de bevalling en jouw of jullie wensen. Een geboorteplan of bevalplan kan daarbij helpen. In je geboorteplan beschrijf je jouw wensen rondom de bevalling. Hierdoor blijf je betrokken bij de dingen die tijdens de bevalling gebeuren en de beslissingen die genomen worden. Ook op momenten dat je zelf niet goed kunt vertellen wat je wilt.

Het is zeker niet verplicht om een geboorteplan te maken, maar voor sommigen kan het houvast geven tijdens de bevalling. Ben je er altijd van bewust dat je een bevalling niet kunt voorspellen. Een geboorteplan is niet bepalend voor hoe jouw bevalling gaat verlopen. Het is een leidraad van je verwachten, ideeën en wensen ten aanzien van de bevalling.

Als je een geboorteplan hebt geschreven is het belangrijk om deze met ons te bespreken. Samen kunnen we bepalen of je wensen haalbaar zijn. Tijdens het spreekuur kunnen we dan, als dat wenselijk is, extra tijd plannen om je plan door te nemen.

Voor hulp bij het schrijven van een geboorteplan; kijk dan naar de volgende informatie:

 

© 2018 Verloskundigenpraktijk Vivre - Webdesign & CMS by GraagGoedOnline.nl - Sitemap

Popup