Thuis of poliklinisch?

In Nederland heb je als laagrisico zwangere de mogelijkheid om te kiezen waar je wilt gaan bevallen, thuis of in het ziekenhuis.
Thuis bevallen is absoluut veilig, wij hebben alle benodigdheden bij ons om op een onverwachte situatie te kunnen reageren.
Het kan zijn dat je een medische indicatie hebt, waardoor je in het ziekenhuis moet bevallen.

Heb je geen medische indicatie dan kun je ook in het ziekenhuis bevallen, onder leiding van je eigen verloskundige. We noemen dit een poliklinisch bevalling of een verplaatste thuisbevalling. Je huurt dan als het ware een verloskamer en wanneer de bevalling zonder complicaties verloopt mag je een paar uur na de bevalling weer naar huis.

Het is de bedoeling dat je gedurende je zwangerschap samen met je partner bespreekt wat voor jullie de beste plaats is om te bevallen. Welke keuze je ook maakt het is voor ons het belangrijkste dat jij je prettig en veilig voelt op de plaats waar je gaat bevallen. De beslissing waar je gaat bevallen kun je nog nemen of veranderen tijdens de bevalling.  

Wanneer je graag poliklinisch wilt bevallen dan kun je in deze regio kiezen voor het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven of het St. Annaziekenhuis in Geldrop. Klik op de links hieronder om naar de website te gaan:

 

© 2018 Verloskundigenpraktijk Vivre - Webdesign & CMS by GraagGoedOnline.nl - Sitemap

Popup