De bevalling zit erop. Jullie zijn ouders geworden, gefeliciteerd!
Het is nu feest, maar tevens is het tijd om te rusten. De kraamtijd is bedoeld om te herstellen van je bevalling en om te wennen aan je kindje en aan de nieuwe gezinssituatie. Ook je kind heeft tijd nodig om tot rust te komen en te wennen aan zijn/haar nieuwe omgeving.
Jullie ontvangen zorg van zowel ons als van de kraamzorg. De kraamperiode is gezellig, maar ook hectisch. In de kraamweek komt er veel op je af: hele mooie momenten met je pasgeboren kind, maar ook een nieuw ritme en nieuwe emoties. Ook kun je de eerste tijd na de bevalling lichamelijke klachten ervaren.

Gelukkig is er de eerste week na de bevalling iedere dag een aantal uur een kraamverzorgster om jullie te helpen. Haar taken bestaan uit:

  • Controles van moeder en kind
  • Advies en hulp bij de verzorging van jullie kind
  • Voorlichting
  • Hulp en advies bij het geven van borstvoeding/flesvoeding
  • Aandacht en zorg voor de overige gezinsleden
  • Lichte huishoudelijke taken

Kraamzorg behoort tot het basispakket van je verzekering. Het aantal uren is echter afhankelijk van je verzekeringspakket. Indien je niet aanvullend verzekerd bent wordt er een eigen bijdrage per uur in rekening gebracht.

In de kraamweek zijn wij als verloskundige jullie aanspreekpunt en verantwoordelijk voor de gezondheid van jouw en je kindje. Ook wanneer je op medische indicatie in het ziekenhuis bevalt zijn wij er voor jullie bij thuiskomst.
De kraamverzorgster zal dagelijks een aantal controles uitvoeren. Zij rapporteert dit aan ons.
Wij komen in de kraamweek een aantal keer langs. We bespreken dan hoe de bevalling gegaan is, geven voorlichting en beantwoorden jullie vragen. Ook gaan we de controles van moeder en kind na en bespreken het verloop van de borst- of flesvoeding. De kraamzorg neemt contact met ons op indien er bijzonderheden of onzekerheden zijn. Zijn er bij jullie zelf vragen, twijfels of onzekerheden kun je natuurlijk ook direct met ons contact opnemen. De dienstdoende verloskundige is dag en nacht bereikbaar.
Rond de 8e-10e dag sluiten wij het kraambed af. De zorg voor de baby wordt dan overgenomen door het consultatiebureau en voor jou door de huisarts.

Als je in het ziekenhuis onder controle bent bij de gynaecoloog en je daar gaat bevallen, dan heb je een verloskundige nodig voor de controles in je kraambed. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen tijdens het telefonisch spreekuur of via het aanmeldformulier. We plannen dan, indien gewenst, een afspraak bij ons op het spreekuur om alvast kennis te maken met een van ons.

 

© 2018 Verloskundigenpraktijk Vivre - Webdesign & CMS by GraagGoedOnline.nl - Sitemap

Popup