Na een periode van intensief contact zien we jullie graag na 6 weken nog eens terug op de praktijk voor een afsluitend gesprek. Je mag hiervoor zelf een afspraak maken tijdens het telefonisch spreekuur, ongeveer 4 weken na je bevalling. Zo hebben we voldoende tijd om een geschikt plekje te vinden op het spreekuur. Vaak is het prettig om de nacontrole te plannen bij de verloskundige die bij je bevalling aanwezig was. Bij het maken van de afspraak ontvang je van ons digitaal een vragenlijst over het functioneren van je bekkenbodem. Deze zullen we bij de controle bespreken.

Tijdens de nacontrole bespreken we hoe het met jullie gaat en wat je ervaringen zijn over het beloop van de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. We willen vervolgens weten hoe het gaat met je herstel en jullie ervaringen met het ouderschap. Daarnaast vinden we het natuurlijk fijn om te zien hoe je kindje gegroeid is en zijn we benieuwd hoe de ontwikkeling de eerste weken verlopen is. We bespreken eventueel anticonceptie en mogelijk zijn er adviezen voor een volgende zwangerschap en of bevalling. Zijn er vanuit jullie vragen dan kunnen je deze natuurlijk stellen.

Als laatste bespreken we graag de zorg die wij rondom de zwangerschap, bevalling en kraamperiode gegeven hebben. Het is voor ons belangrijk dat jullie deze periode op een positieve manier afsluiten. Zijn er vragen of vind je dat er dingen minder goed zijn gegaan, dan hopen wij dat je ze uitspreekt, zodat wij onze zorg kunnen optimaliseren. Tips zijn van harte welkom.

 

© 2018 Verloskundigenpraktijk Vivre - Webdesign & CMS by GraagGoedOnline.nl - Sitemap

Popup